Afhankelijk van wat er nodig is voor de opdracht werkt
Petra van Hartskamp met één of meerdere van onderstaande collega's samen.

teamfoto helder communiceren
Wij zijn zowel als communicatietrainer en als actrice opgeleid. In onze trainingen acteren wij dan ook regelmatig. Theorie leggen we niet uit via een powerpointpresentatie, maar verbeelden wij in een scène. We werken met ervaringsgerichte en speelse oefeningen, waardoor onze trainingen naast diepgang ook veel plezier genereren en een energieboost geven. Zodat men ook daadwerkelijk zin krijgt om met het geleerde aan de slag te gaan!


petra van hartskamp kleur team helder communiceren

Petra van Hartskamp studeerde in 1988 af aan de Amsterdamse theaterschool. Speelde en maakte diverse theaterproducties. Daarnaast speelde ze in TV producties zoals Pleidooi, Westenwind, GTST, Flodder, ONM, De geheime Dienst e.a. Gaf theaterworkshops bij Buitenkunst en les op verschillende theateropleidingen. Na een aantal jaren ook als rollenspelactrice te hebben gewerkt, deed ze de Post HBO opleiding tot coach en communicatietrainer 'Trainen met Hart en Ziel' en richtte Helder-Communiceren op. Volgde de afgelopen jaren: Dramatechnieken in coaching en training bij Lex Mulder, Reflecteren In Actie (Argyris) bij Het Consulaat, Voice Dialogue bij Berry Collewijn, de studie Jung psychologie bij Karen Hamakers-Zondag, Deep Democracy bij Myrna Lewis en Yonathan Keren en Systemisch werken in organisaties bij Phoenix Opleidingen. Daarnaast is zij gecertificeerd Belbin Teamroltrainer.


liesbeth van reek kleur team helder communiceren

Liesbeth van Reek studeerde in 1994 af aan de Toneelschool Amsterdam. Na een aantal jaren op de planken te hebben gestaan, heeft zij zich daarna vooral gericht op het werken in trainingen als actrice in rollenspellen. Vervolgens volgde ze de opleiding tot counsellor/coach bij de Academie voor Counselling en Coaching en de Trainingsopleiding De Galan, volgde dramatechnieken in coaching en training bij Lex Mulder en Deep Democracy level 1 en 2 bij Sandra Bouckaert.


sanneke bos kleur team helder communiceren

Sanneke Bos is afgestudeerd aan de Theateropleiding Eindhoven en speelde daarna 7 jaar bij het RO Theater o.l.v. Guy Cassiers en Alize van Zandwijk in tal van producties. Was daarnaast te zien in films en op tv o.a. in: Nadine, Schwrm, Scheepsjongens van Bontekoe, Penoza en Moordvrouw. Ze volgde de opleiding tot transpersoonlijk coach en trainer aan het NLP Instituut Smara Shiddi in Rotterdam. Daarnaast verdiepte zij zich in Voice Dialogue bij Berry Collewijn, Familieopstellingen bij Isabel Rodriges en 'De Kracht van Ja' bij Jannie Yzinga.


manon dahler kleur team helder communicerenManon Dahler studeerde in 1995 af als bedrijfseconome aan de Universiteit van Groningen. Was o.a. in dienst bij Arthur Andersen en Het Consulaat. Ze deed de opleiding tot trainingsacteur bij WWLA, Enneagram bij BGL&partners, intuïtieve ontwikkeling bij Ranthia, Dramatechnieken in training en coaching bij Lex Mulder, Masterclass Reflecteren In Actie (Argyris) bij Het Consulaat en ze is gecertificeerd Belbinteamroltrainer.


De SPIEGELSCÈNES OP MAAT met:

helder communiceren ottolien boeschoten kleurOttolien Boeschoten is sinds 1984 als actrice werkzaam in diverse theaterproducties. Bekend van films als 'In krakende welstand' en 'Romeo'.
Op televisie te zien geweest in allerlei dramaseries als o.a. Iris, De Daltons, Baantjer, Fort Alpha, Schudden tot het sneeuwt en Gooische Vrouwen.
Sinds 1999 tot 2015 was ze dagelijks te zien in 'Ons Kent Ons' (Man bijt Hond), is presentatrice geweest voor ZEP en als vast panellid van 'Alles kan beter' een satirisch programma en bekend als Kaat van de VPRO Nachtzusters.
Sinds 2003 speelt zij als rollenspelactrice in communicatietrainingen.
www.ottolienboeschoten.nl


De TERUGSPEELTHEATERGROEP bestaat in wisselende bezetting uit:

Catelijn Willems, Arjan Kindermans, Miguel Stigter, Elvira Out, Sanneke Bos, André Witbreuk en Jouke Kruijer met Petra van Hartskamp als gespreksleider.


Als extra trainingsactrice met als specialiteit dementie en palliatieve zorg:

helder communiceren laura wissing kleurLaura Wissing studeerde in 1986 af aan de Theaterschool van Amsterdam. Speelde in diverse (bewegings-) theaterprodukties in binnen- en buitenland. Volgde bij het Raja Yoga Instituut de Docenten- en de Meestersopleiding. Geeft sinds 1998 dans-, drama- en yogales bij o.a. CKC Pier-K in Hoofddorp en CKC Fluxus in Zaandam. Volgde de opleiding 'Starten als Trainer' bij de Boertiengroep. Sinds 1999 freelance werkzaam als trainingsactrice voor trainingsbureaus als Helder-Communiceren, STOC, TRiZO, Cordaan, Sigra, ROC en het Rino in trainingen op het gebied van o.a. psychiatrische ouderen en -ziektebeelden, stervensbegeleiding, traumaverwerking, bejegening, vraaggericht werken, EVV, Kleinschalig wonen en communicatie. 


Voor interim- en coachingsopdrachten en aanvragen m.b.t. zelforganiserende teams:

helder communiceren nicolet van eerd kleur

Nicolet van Eerd werkt als organisatieadviseur, interim-manager, opleider en coach.
Na de lerarenopleiding specialiseerde zij zich aan de universiteit van Nijmegen in Volwasseneneducatie. Later volgde een voortgezette opleiding Organisatie, Beleid en Management. Een opleiding voor leiderschap werd gevolgd bij De Baak en het Landelijk Centrum voor Verpleging en Verzorging en haalde een master Comprehensive Coaching aan de Spinoza universiteit. Bij het NPI in Zeist, bij de School voor Coaching en bij Lex Mulder (psychodrama) verdiepte zij zich in individuele coaching en teamcoaching. Nicolet is gespecialiseerd in veranderings- en leerprocessen in organisaties, en werkt zowel op organisatieniveau als op team- en individueel niveau.